dijous, 7 de febrer del 2013

El meu gos es rasca molt


Imatge cortesia de anankkml / FreeDigitalPhotos.net
Un gos pot rascar-se per molts motius… igual que les persones! Però quan el nostre gos es rasca amb desesperació, arribant a fer-se mal amb les ungles o de tant mossegar-se o llepar-se, ens n’hauríem d’ocupar i mirar d’alleujar-lo.

Els motius d’una picor tan intensa poden ser molts, i el veterinari serà qui ajudi a discernir entre uns o altres, però abans de demanar visita podem intentar fer alguna cosa per ajudar el nostre amic pelut.

La causa més freqüent perquè un gos es rasqui és perquè l’hagi picat una puça. Però la causa més freqüent de què el gos es rasqui COM UN DESESPERAT és que tingui AL.LÈRGIA a les puces!! S’ha vist que quan una puça pica a un gos (a casa, al parc, de passeig, a casa d’uns amics, en saludar un altre gos pel carrer...), si és al·lèrgic, pot estar-se rascant fins a 10 dies només per una picada, i la puça ja no hi és!! A més, amb el canvi climàtic i les resistències que cada cop més es fan als productes antipuces, cap animal està 100% protegit, en cap època de l’any.

Així doncs, no descarteu que la causa del malestar del vostre company siguin les puces; això no vol dir que no el cuideu bé; seria com dir que un nen amb una rascada al genoll està mal atès pels seus pares. Simplement, no es pot evitar sempre.

Si creieu que la puça pot ser la causant de la picor, poseu un producte antipuces de confiança al vostre company. Podeu provar amb alguna marca diferent, per veure si el que passa és que el que sempre li poseu ja no serveix. El podeu banyar amb un xampú per gossos que calmi la irritació de la pell, com un hidratant amb aloe vera o civada o algun indicat per la coïssor. Així calmareu la pell irritada del vostre gosset o gosseta i l’ajudareu a passar el tràngol. Però compte! Les pipetes per les puces necessiten del greix natural de la pell per actuar; per això no es pot banyar el gos el dia o dies després de posar una pipeta. Llegiu bé el prospecte!! Primer poseu la pipeta, i després dels dies indicats, el banyeu.

Espereu un temps prudencial, i si la picor no para o l’animal es fa ferides per rascat, truqueu al veterinari!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Vols deixar un comentari? Endavant!
Però si el que vols és demanar consell pel teu animal, millor escriu-me un correu a vet-monicavila@hotmail.com